Ik kan het niet van me afzetten en ga er opnieuw heen. Al negen dagen protesteren mensen in de brandende zon bij het Witte Huis naar aanleiding van de dood van George Floyd die omkwam door politiegeweld. Inmiddels is het aangrenzende park Lafayette door de burgemeester van Washington D.C. omgedoopt in het Black Lives Matter Plaza. Het staat met grote gele letters op de straat geschilderd. Het plein grenst direct aan het Witte Huis. Een duidelijke statement aan het adres van president Donald Trump.

Het zijn historische tijden. Zóveel mensen, zóveel woede en frustratie en helaas, voorlopig nog geen oplossingen. Daarvoor zijn de emoties te diep geworteld in de Amerikaanse samenleving. Maar wel heel veel mensen die ontspannen gebruik maken van het First Amendment, het recht op meningsvrijheid. Het voelt bijna als een festival.

Bekijk hieronder mijn videoverslag.

Mirjam Sterk

Mirjam Sterk

Wonen in Amerika op een historisch moment is smullen voor een politiek dier als Mirjam Sterk. Als moeder van schoolgaande kinderen staat ze met beide benen in de samenleving maar blijft toch ook een beschouwende buitenstaander. Ze blogt, schrijft en vlogt om haar ervaring als expat te duiden.
Previous post Geel is het nieuwe zwart op Washington’s Black Lives Matter Plaza
Next post Amerikaanse generaals doen niet aan politiek, of toch wel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: