Op de laatste dag van haar werkbezoek aan de Verenigde Staten half november, bezocht staatssecretaris Barbara Visser van Defensie de tombe van de onbekende soldaat in Arlington National Cemetery. “Een zeer indrukwekkend moment en net zo indrukwekkende oorsprong”, schrijft ze op haar Twitter account. Ze legde er namens Nederland een krans neer.

In 1921 werd een onbekende soldaat die tijdens de Eerste Wereldoorlog was gesneuveld op Arlington National Cemetery begraven. Ruim tien jaar later kreeg hij een tombe van wit marmer boven zijn graf met de tekst  Here rests in honored glory, an American Soldier known but to God.

De tombe wordt 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, bewaakt door militairen van Amerika’s oudste infanterie-eenheid. Deze wachters, of Sentinels, zijn vrijwilligers die de zeer strenge selectieprocedure hebben doorstaan. The Changing of the Guard vindt in de winter een keer per uur plaats en in de zomer zelfs twee keer per uur. Het ritueel gaat gewoon door als de begraafplaats voor publiek gesloten is.

Foto’s: Sandy Verhoeve

Sandy Verhoeve

Sandy Verhoeve

Na veertien jaar bij de NOS gewerkt te hebben als eindredacteur internet en tv-redacteur op de buitenlandredactie, werd het tijd om zelf naar het buitenland te vertrekken. Sandy Verhoeve woonde vier jaar in Wenen, Oostenrijk en sinds september 2018 woont ze in Washington DC. Daar werkt ze als freelance multimedia-journalist voor verschillende opdrachtgevers.
Previous post Dit zijn de monumentale eyecatchers van Washington
Street art Washington DC Next post De twee gezichten van Washington D.C.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: