Over ons

Wij zijn drie Nederlandse vrouwen die in Amerika wonen. We schrijven regelmatig columns en artikelen of maken foto’s en video’s over zaken die ons opvallen in het politiek verscheurde land van president Donald Trump. Door onze persoonlijke ervaringen te delen maken we het complexe nieuws in aanloop naar de verkiezingen in 2020 inzichtelijk. Doordat we midden in de Amerikaanse samenleving staan kunnen we je een uniek en indringend beeld geven van het land achter de krantenkoppen; het eigenaardige Amerika dat blijft verrassen en nooit helemaal te bevatten is.

Mirjam Sterk: oud-politica en programmamaker in Washington

Wonen in Amerika op een historisch moment is smullen voor een politiek dier als Mirjam Sterk. Tot 2012 zat ze ruim tien jaar voor het CDA in de Tweede Kamer en was ze regelmatig op radio en tv. Daarna maakte ze programma’s over mensenrechten, zette ze zich in voor jeugdwerkeloosheid als ambassadeur voor verschillende ministeries en nam ze het op voor mensen met een beperking als directeur van MEE NL. Sinds 2018 woont ze met haar gezin in Washington DC. Als Dutchieindc, blogt, schrijft en vlogt Mirjam voor verschillende media.

Sandy Verhoeve: fotograaf, videomaker en schrijvend journalist in Washington

Na veertien jaar bij de NOS gewerkt te hebben, eerst als eindredacteur Internet en Teletekst en later als tv-redacteur op de Buitenlandredactie, werd het tijd om zelf naar het buitenland te vertrekken. Sandy Verhoeve woonde vier jaar in Wenen, Oostenrijk en sinds september 2018 woont ze in Washington DC. Daar werkt ze als freelance multimedia-journalist voor verschillende opdrachtgevers, waaronder het ANP.

Ingeborg van ’t Pad Bosch: schrijver en hoofdredacteur van DeWereldwijven.com in New York

Ingeborg van ’t Pad Bosch emigreerde in 2010 met haar gezin naar New York City. Sindsdien schrijft ze voor verschillende tijdschriften en nieuwswebsites over haar ontmoetingen met de Amerikaanse maatschappij en cultuur. Tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2016 was zij bovendien regelmatig te beluisteren op de radio. In 2018 lanceerde zij haar debuutroman Kroniek van een erfenis en momenteel is zij hoofdredacteur van het platform DeWereldwijven.com

Op zoek naar duiding of een uniek verhaal, in tekst, beeld of geluid? Neem contact met ons op!

%d bloggers liken dit: