De belangrijkste presidentsverkiezingen van Amerika sinds decennia staan voor de deur. In Washington DC en New York worden de winkelruiten alvast dichtgespijkerd. Meer dan 90 miljoen Amerikanen brachten hun stem al uit en toch weet niemand wat de uitslag zal zijn op 3 november 2020. Was het ooit zo spannend? Voor ons is dit het uitgelezen moment om ons eerste eBook uit te brengen: 

Dagboek uit een bananenrepubliek

In dit persoonlijke dagboek nemen we je mee in onze stemming per maand en kijken we terug op alles wat er het afgelopen jaar in de VS op politiek gebied is gebeurd, met de kennis van nu. Het is een uniek tijdsdocument geworden waarin wij een selectie hebben gemaakt van onze beste verhalen op ons platform Het Andere Amerika.

NOS-correspondent Marieke de Vries schreef het voorwoord en beschrijft op indringende wijze hoe ze dit turbulente verkiezingsjaar op haar standplaats in Washington DC heeft ervaren. Over Dagboek uit een Bananenrepubliek schrijft ze:

Sandy Verhoeve en Mirjam Sterk schreven samen met de in New York wonende Ingeborg van ’t Pad Bosch over hun ervaringen in hun columns voor Het Andere Amerika, hun blog over ‘nieuws wat je niet ziet op het Nieuws’ (met een fijne knipoog naar mijn werk). In deze bundeling is in hun toon goed te merken en voelen hoe ze zich van onbevangen naar gefrustreerd en boos door dit jaar worstelen. Door hun nieuwsgierigheid krijg je als lezer een ander beeld van alle ups en downs waar dit land en deze samenleving doorheen is gegaan.

Zelf sluiten we af ons dagboek af met een extra persoonlijke noot en we geven onze voorspelling voor de uitslag van de presidentsverkiezingen in het meest bizarre jaar uit ons leven. 

Koop dit eBook voor 9,95 euro en steun ons in onze ambitie om ons verder te ontwikkelen en door te gaan met het schrijven van onze wekelijkse publicaties voor HetAndereAmerika.nl. Want wie er ook tot president zal worden gekozen, de problemen in dit land zijn nog lang niet voorbij en daar willen we jou met onze verhalen graag van op de hoogte blijven houden.

Ingeborg, Mirjam en Sandy

Ingeborg Van t Pad Bosch

Ingeborg Van t Pad Bosch

Ingeborg van ’t Pad Bosch woont sinds 2010 in New York en schrijft sindsdien voor verschillende tijdschriften en nieuwswebsites over haar ontmoetingen met de Amerikaanse cultuur en maatschappij. Ingeborg was tijdens de Amerikaanse verkiezingstijd in 2016 regelmatig te gast op de radio. In 2018 gaf ze haar debuutroman 'Kroniek van een Erfenis' uit en momenteel is zij hoofdredacteur van DeWereldwijven.com.
Previous post Geloof jij de peilingen nog?
Next post Groundhog Day!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: