Ingeborg heeft zich aangemeld als vrijwilliger bij de Hunger Task Force, een voedselbank in een dorp onder de rook van New York.

Een van de grote gevolgen van de coronacrisis in de Verenigde Staten is de stijgende werkloosheid. Inmiddels hebben meer dan 38 miljoen Amerikanen hun baan verloren. Vaak zijn dit mensen met een immigrantenafkomst. Ze komen vooral uit Midden- en Zuid-Amerika of zijn Afrikaans-Amerikaans. Hun ‘American Dream‘ leven zij van paycheck naar paycheck. Van enige financiële ademruimte is dan ook geen sprake. Geen baan betekent in de Verenigde Staten vaak keihard geen geld om eten te kopen. Ingeborg laat zien hoe het uitdelen van voedsel in z’n werk gaat, welke mensen deze hulp zo hard nodig hebben en waarom mensen graag willen helpen tijdens deze coronacrisis.

Ingeborg Van t Pad Bosch

Ingeborg Van t Pad Bosch

Ingeborg van ’t Pad Bosch woont sinds 2010 in New York en schrijft sindsdien voor verschillende tijdschriften en nieuwswebsites over haar ontmoetingen met de Amerikaanse cultuur en maatschappij. Ingeborg was tijdens de Amerikaanse verkiezingstijd in 2016 regelmatig te gast op de radio. In 2018 gaf ze haar debuutroman 'Kroniek van een Erfenis' uit en momenteel is zij hoofdredacteur van DeWereldwijven.com.
Previous post Televisie kijken in Amerika, je weet niet wat je ziet
Next post Rellen in Amerika: Ik sta erbij en ik kijk ernaar…

One thought on “Ingeborg neemt je mee naar de voedselbank in New York

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: