Thanksgiving, de dag waarop Amerikanen traditioneel hardop dankzeggen voor de goede dingen in het leven, is een mooie dag om live te gaan met ons nieuwe platform Het Andere Amerika. Omdat wij, Mirjam, Sandy en Ingeborg, dankbaar zijn dat we voor langere tijd het avontuur konden aangaan in de VS en omdat we vanaf nu onze ervaringen met de buitenwereld willen delen. Vanuit het land waarover we ons dagelijks verbazen, omdat het leven er toch zo anders blijkt te zijn dan we van te voren hadden gedacht.

Amerika leer je pas echt kennen als je er meer tijd doorbrengt dan een gemiddelde vakantie waarin je zoveel mogelijk natuurparken en bezienswaardigheden probeert af te vinken. Wij hadden genoeg tijd om in de VS te kunnen aarden. Dat betekent dat het niet meer over Nederland gaat als je het over ‘thuis’ hebt, maar over de plek waar je met Amerikaanse vrienden een dag als Thanksgiving viert. Voor ons is deze dag niet langer een typisch Amerikaans cliché-fenomeen zoals we het uit films kennen, maar een bijzonder warme traditie die ons doet stilstaan bij het belang van gezondheid, familie, vriendschap en gemeenschapszin. En uiteraard een goed gedekte tafel.

In het persbericht hieronder lees je meer over onze plannen voor het komende jaar. Die bestaan kort gezegd uit het delen van verhalen die ons raken of intrigeren. En als we daarmee jou als bezoeker van Het Andere Amerika deelgenoot kunnen maken van onze eigen nieuwsgierigheid en verbazing en het Amerikaanse clichébeeld enigszins kunnen doorbreken, dan zijn we helemaal in onze opzet geslaagd. Laat ons dan ook vooral weten welke verhalen je graag van ons zou willen horen. Happy Thanksgiving!

Hartelijke groet,

Mirjam, Sandy en Ingeborg

PERSBERICHT

hetandereamerika.nl is een nieuw platform met persoonlijke verhalen vanuit de VS over de presidentsverkiezingen in 2020

Washington – Het komende jaar, in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in november 2020, gaan drie Nederlandse vrouwen schrijven, vloggen en bloggen over de verhalen achter de krantenkoppen. 

Vanuit hun woonplaatsen Washington en New York laten Mirjam Sterk, Sandy Verhoeve en Ingeborg van ’t Pad Bosch zich inspireren door hun uitgebreide netwerk, hun persoonlijke ervaringen en de dagelijkse gebeurtenissen in hun directe omgeving. Ze zoeken naar antwoorden op vragen als: wat vinden de Amerikanen van president Trump, van de schandalen, van de gespletenheid van het land? Waar komt de woede vandaan, waar gaat het land naartoe? Wat zijn de parallellen met Nederland of juist de verschillen en wat kunnen we ervan leren?
 
Het nieuwe platform hetandereamerika.nl brengt persoonlijke, verdiepende verhalen vanuit het politieke hart van de wereld. De site is in het leven geroepen om de jarenlange ervaring als politicus/programmamaker (Mirjam Sterk), multimedia-journalist (Sandy Verhoeve), psycholoog/schrijver (Ingeborg van ’t Pad Bosch) en expat (alledrie) te bundelen en via aansprekende verhalen in tekst, beeld en geluid te delen met iedereen die de complexe Amerikaanse samenleving graag iets beter wil begrijpen. 

Door hun rol als insider én toeschouwer bieden deze vrouwen als geen ander een unieke blik op de achtergronden van het Amerikaanse nieuws, een perspectief dat voor Nederlanders veelal verborgen blijft. Redacties kunnen bovendien contact opnemen met de makers van Het Andere Amerika voor duiding, een achtergrondartikel, een column, een video of een fotoreportage. Welkom op hetandereamerika.nl!

EINDE PERSBERICHT

Sandy Verhoeve

Sandy Verhoeve

Na veertien jaar bij de NOS gewerkt te hebben als eindredacteur internet en tv-redacteur op de buitenlandredactie, werd het tijd om zelf naar het buitenland te vertrekken. Sandy Verhoeve woonde vier jaar in Wenen, Oostenrijk en sinds september 2018 woont ze in Washington DC. Daar werkt ze als freelance multimedia-journalist voor verschillende opdrachtgevers.
Street art Washington DC Previous post De twee gezichten van Washington D.C.
De Prepper Next post Onze vriend is een prepper. En dat is toch wel heel bijzonder!

8 thoughts on “Het Andere Amerika werpt nieuw licht op ‘2020’

    1. Happy Thanksgiving. Zie uit naar jullie verhalen en ervaringen. Woon zelf al 40 jaar in de V.S. en denk vaak aan de hoe het zou zijn als ik in Nederland was gebleven.

  1. Ben benieuwt hoe jullie de meningen van meerdere kanten en culturen Amerika laten zien aan Nederlanders. Ik heb er 33 jaar gewoond, (NYC, Chicago en Ft. Lauderdale) dochter studeert aan de University of Maryland. Zoek ga haar geregeld op zoeken omdat ik het toch wel een beetje mis…
    Elisabeth

  2. verslag doen van het andere Amerika van uit New York en Washington? Niet vanuit de heartland? Dat is volgens mij hetzelfde als Nederland bekijken vanuit Den Haag en Amsterdam.

  3. Het idee is heel interessant! Woon al 50 jaar in Amerika en ben in den Haag geboren en opgegroeid. Zou graag jullie diverse viewpoints lezen vooral nu in deze tijd van vreselijke politieke onrust. Ben het wel eens met Auke ((van een paar dagen geleden) in dat een evenwichtige mening ook dat van het Heartland aanwezig hoort te zijn.
    Mijn excuses bij voorbaat voor het slechte Nederlands!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: