Abortus is een heikel onderwerp in Amerika. Er zijn strenge anti-abortuswetten waar veel vrouwen tegen in opstand komen. Zo ook PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen. Ze reisde speciaal vanuit Nederland naar de VS om het thema op de internationale agenda te zetten. Sandy Verhoeve maakte een videoportret waarin Ploumen vertelt wat er precies mis is, waarom ze zich zorgen maakt en waarom ze een petitie is gestart. 

Lilianne Ploumen richtte twee jaar geleden als minister voor Ontwikkelingssamenwerking de wereldwijde beweging She Decides op. Dat deed ze nadat de Amerikaanse president Trump had besloten geen geld meer te geven aan organisaties die veilige abortussen en informatie daarover mogelijk maken. Ploumen heeft intussen miljoenen euro’s ingezameld. 

Deze video verscheen eerder op dewereldwijven.com

Sandy Verhoeve

Sandy Verhoeve

Na veertien jaar bij de NOS gewerkt te hebben als eindredacteur internet en tv-redacteur op de buitenlandredactie, werd het tijd om zelf naar het buitenland te vertrekken. Sandy Verhoeve woonde vier jaar in Wenen, Oostenrijk en sinds september 2018 woont ze in Washington DC. Daar werkt ze als freelance multimedia-journalist voor verschillende opdrachtgevers.
Next post Een reis langs de zintuigen, Sandy voert je mee door Washington

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: